Instrukor aikidoa

Trenutno se nalazite na: Početna > O klubu  > Instruktor

Dejan Stamenković

Dejan Stamenković je rođen 4. novembra 1970. godine u Beogradu.

Aikidoom počinje da se bavi 1985. godine u Društvu za telesno vaspitanje i rekreaciju „Partizan – Dedinje“, pod vođstvom Drage Bogdanovića 5. Dan i asistenta Jelene Vrzić 5. Dan, međunarodnih aikido inastruktora.

1989. godine postaje najmlađi aikido majstor na teritoriji bivše SFRJ, polažući za majstorsko zvanje 1. Dan pred Jođi Fuđimotom 8. Dan, didaktičkim direktorom za razvoj aikidoa na prostoru bivše SFRJ.

1993. godine se iz profesionalnih razloga seli u Milano, gde ostvaruje tesnu saradnju sa Sensei Jođi Fuđimotom. U okviru aikido škole “Fujimoto Aikido Dojo” (Aikikai Milano), gde sledeće tri godine svakodnevno vežba, ubzo postaje jedan od asistenata.

Krajem 1995. godine, uz odobrenje Sensei Fuđimota, počinje sa podučavanjem i osniva aikido klub u Italijanskom gradu Pordenone (Aikikai Pordenone), gde do 1998. godine radi kao glavni trener i menadžer. Danas Aikikai Pardenone, pod vođstvom Dejanovog učenika Fabricia Botačina, predstavlja jednu od najuspešnijih aikido sala u Italiji i broji desetak majstora i više od 60 aktivnih članova.

U periodu od 1993. do 1998.godine, borvak u Italiji Dejan koristi da bi neprestano usavršavao svoj aikido učeći od velikana ove veštine. Redovno pohađa letnje škole Sensei Hiroši Tade 9. Dan, koji je takođe značajno uticao na njegov borilački razvoj. Ne propušta vikend-seminare Sensei Hideki Hosokave 7. Dan, a prisutan je i na periodičnim seminarima Sensei Asaija 8. Dan i Sensei Masude 8. Dan.

Oktobra 1998. godine vraća se u Srbiju, gde u Beogradu osniva Aikido klub „Karađorđe“ čiji je glavni trener i danas. Tokom 12 godina postojanja kluba, neprekidno radi na širenju i razvitku aikidoa učestvovanjem na brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama.

Pored uloge glavnog trenera i menadžera u matičnom klubu, vrši važnu ulogu u razvitku Aikido klubova „Smederevo“ i „Požarevac“. Sa Aikido klubom „Smederevo“ i danas tesno sarađuje i odgovoran je za tehnički razvoj članova ovog kluba.

2008. godine stupa na dužnost potpredsednika Srpske aikido federacije (SAF). Član je Tehničke komisije SAF-a od 2006. godine što ga, uz njegovo majstorsko zvanje, čini ovlašćenim ispitivačem za međunarodno priznata majstorka zvanja (Aikikai Hombu).

Profesinalno je angažovan kao stručni saradnik u multinacionalnoj kompaniji u Beogradu.

Aikido neprekidno proučava poslednjih 33 godine i nosilac je majstorskog zvanja 5. Dan.

Majstorska zvanja :

5. Dan, Aikikai Hombu, Kagami Baraki, Tokio, Japan, 2016.,godine, Aikido Došu, Moriteru Uešiba
4. Dan, Aikikai Hombu, Tehnička komisija SAF-a, Beograd, Srbija, 2010. godine, ispitivač Velibor Vesović 6.Dan,
3. Dan, Aikikai Hombu, Tehnička komisija AFSCG, Beograd, Srbija, 2006. godine, ispitivač Mikele Kvaranta, 6. Dan, član Tehničke komisije Velibor Vesović 6. Dan,
2. Dan, Aikikai Hombu, ispitivač Jođi Fuđimoto 8. Dan, Milano, Italija, 1994. godine,
1. Dan, Aikikai Hombu, ispitivač Jođi Fuđmoto 8. Dan, Krk, SFRJ, 1989. godine.

Upis dece

Obaveštavamo vas da je Aikido klub Karađorđe počeo upis dece - polaznika na kurseve aikidoa. Saznajte koji je značaj aikidoa u razvoju dece, koju pedagošku funkciju ima aikido i na koji način se razvija etički kodeks kod deteta trenirajući aikido. Za više informacija možete se obratiti na telefone: 065 33 11117 i 069 206 7979 ili na e mail adresu office@aikidokaradjordje.rs